Pubkväll 2/11

Mingel på pubkväll

Mingel på pubkväll

Fredagen den 2 november arrangerade RKU Göteborg en pubkväll med temat Grekland för att uppmärksamma den grekiska arbetarklassens kamp mot den av EU dikterade krispolitiken. I september var ett gäng RKUare iväg på brigadresa till Grekland och besökte de grekiska ungkommunisterna. För att få en inblick i deras arbete och även besöka deras musikfestival som arrangeras årligen. Hannah Ascher från styrelsen och August Eliasson, RKUs internationella sekreterare som var med på resan höll under kvällen ett föredrag om situationen i Grekland och visade bilder från brigadresan. Efter det var det dags för pubquiz och såklart även det med tema Grekland. Vinnande laget vann presentkort på bokhandeln Röda Stjärnan, perfekt så här i början av julhandeln. Tvåorna vann tjusiga kepsar med Pamemotiv. Pame, som är den grekiska fackföreningsfronten för revolutionära arbetare.

På det hela taget bedömer vi kvällen som väldigt lyckad, trevlig och lättsam stämning men med mycket politiskt innehåll. Man märkte att många var nyfikna på att få veta mer om situationen i Grekland. Diskussionerna slutade inte efter frågestunden, utan fortsatte långt efteråt.

Som sagt, en mycket trevlig pubkväll och det verkade inte som att någon av de ca 60 pubkvällsdeltagarna var besvikna. Tack till alla som kom och gjorde kvällen så lyckad!

Denna nyhet är publicerad under Nyheter.

Kommentarer inaktiverade.