Stödgala för de fängslade journalisterna Johan & Martin

Johan Persson fyllde nyligen 30 år. Födelsedagen firade han i Etiopiskt fängelse tillsammans med kollegan Martin Schibbye. Det lät lite torftigt så vi i RKU kommer att delta på en nästan oanständigt stjärnspäckad gala på Trädgår’n i Göteborg den 12 april. På scen står artister som de flesta bara kan drömma om att ha på sitt födelsedagskalas, med tyngdpunkt på lokala storheter som:

Ebbot (The Soundtrack of Our Lives)
Graveyard
Hästpojken
Kapten Röd
Steget
José Gonzales
Kristofer Åström med Tigers of the Temple
Not Like Others (dj’s)

Galan utgör också releasefest för magasinet Johan & Martin. Tidningen innehåller sex internationella reportage av Johan Persson och Martin Schibbye, varav tre bildreportage. Initiativtagare är Filters chefsredaktör Mattias Göransson. Produktion, tryck, papper och distribution sker helt pro bono och intäkterna går oavkortat till stöd för Johan och Martin.

Även biljettintäkterna går till stöd för de båda journalisterna, deras anhöriga och arbetet kring benådningsprocessen, via Reportrar utan gränser och Journlistförbundets insamlingsfond. Under kvällen spelar både liveband och Dj’s så kom ordentligt utvilad. Fler band kan tillkomma den närmaste tiden så kika in igen för att se om flera av dina favoritartister anslutit sig till denna maratongala i frihetens namn. Kom, dansa, skratta eller skrik och låt dem höra oss. Ända nere i fängelset.

Biljetter köps här och kostar 320 kronor.

Denna nyhet är publicerad under Nyheter.

Kommentarer inaktiverade.