Distriktskonferens och startskott för valrörelsen

Den gångna helgen anordnade RKU:s östra, västra och södra distrikt konferenser för att på allvar starta igång valkampanjen. Förutom en diskussion om den kommande månadens arbete innehöll de tre samlingarna också utåtriktade aktiviteter.

Värdorten för södra distriktet var Helsingborg och som en start på valrörelsen satte vi upp vårt valtält i stadsparken tillsammans med Kommunistiska Partiet.

Valtält i stadsparken

Valtält i stadsparken

Under konferensen diskuterades framför allt hur vi i RKU på bästa sätt ska göra för att nå ut med vårt budskap till ungdomar under valkampanjens slutskede. Ett budskap som förvisso inte bara gäller under vår valkampanj utan hela tiden, oavsett om det är valår eller inte – att det viktigaste valet är att organisera sig.

Diskussionerna var bra och konstruktiva och alla var överens om att en av våra viktigaste uppgifter måste vara att möta ungdomarna i deras vardag, nämligen i skolan. Vi kommer därför satsa extra hårt på att komma ut i just skolor den närmsta tiden och prata politik med eleverna.

Allt som allt var helgens distriktskonferens givande och kändes som en bra energiinjektion inför det omfattande men roliga arbetet som en intensiv valkampanjsmånad innebär.

Denna nyhet är publicerad under Aktivitet, Nyheter.

Kommentarer inaktiverade.