Censur på gymnasieskolor i Karlstad

Den 10 oktober så besökte RKU Karlstad Sundstagymnasiet för att hålla ett bokbord på skolan för eleverna. Inte långt efter att vi satt upp bokbordet så dyker verksamhetschefen upp på plats och begär att vi lämnar platsen. Kommunisterna på plats tog striden och påpekade på inskränkningen av borgerliga ”demokratin” som de kommunala skolorna i Karlstad ägnat sig åt. Verksamhetschefen på skolan ansågs sig rätten att inskränka på de grundlagar som Sveriges statsbildning bygger på.

 

Under valrörelsen 2014 så blev Revolutionär Kommunistisk Ungdom förvägrade tillträdde till de kommunala skolorna i Karlstad, på beslut av gymnasieförvaltningens direktör Irene Lennemyr Winkler. Inskränkningen av den borgerliga ”demokratin” verkar inte röra dessa byråkrater ryggen och inte heller hör vi etablissemanget klaga över att kommunister förvägras rätten att kunna komma ut med vår politik. Det blir tydligt att inte ens borgarna bryr sig om den ”demokrati” som de så vaksamt slår vakt om. Det blir tydligt när borgerliga partier som Sverigedemokraterna, som har sitt ursprung i en fascistisk tradition, får delta i den offentliga debatten då de är en del av etablissemanget, men kommunister förvägras rätten att få vår röst hörd.

 

Verksamhetschefen Ola Johansson på Sundstagymnasiet påpekar under diskussionen på plats kring bokbordet att anledningen till vaför vi inte fick ha bokbord under valrörelsen var på grund utav att det var valtider. Frågan måste ställas: Vad är det som gör valrörelsen speciell i avseende att kommunisterna ska få komma ut med sin politik? Är borgarbrackorna i gymnasieförvaltningen rädda för, i deras avseende, obekväma åsikter? Är det vår politik att ställa klass mot klass, arbetarklassen mot borgarklassen, som skrämmer kontorsråttorna i byråkratins hierarki? Svaren kan vi inte vara säkra på, men vi ser att vår politik är inte välkommen i den offentliga debatten. Vi ungkommunister skräms dock inte av den censur vi blir utsatta av och vi kommer fortsätta att sprida vår politik, i skolorna, på arbetsplatserna, på gatorna och i arbetarklassområden.

Denna nyhet är publicerad under 2014, antirasism, Karlstad, kommunist, Nyheter, Okategoriserade, RKU, skolungdomar, studenter, studier.

Kommentarer inaktiverade.