Kom på studiecirkel med RKU Norrköping!

Vi lever i tider av arbetslöshet, välfärdsslakt, nedskärningar och utförsäljningar av allt det vi äger gemensamt. Vi lever i tider där sjuka människor förvandlas till handelsvaror. Vi lever i tider där pengarna dras från skolorna och vården där de behövs och ner i de rikas fickor. Vi lever i tider då ungdomar sätter eld på bilar i förorterna i desperation över sin situation. Vi lever i tider där segregationen ökar hela tiden och rasismen breder ut sig i samhället. Kort sagt, vi lever i tider av högerpolitik och kapitalism. Samhällsutvecklingen drar åt ett oförnuftigt, omänskligt och för varje dag allt kallare och hårdare håll.

Det samhälle Sverige håller på att bli är inte den sortens samhälle vi vill se. Vi hoppas att fler känner på samma vis, och därför bjuder vi nu in alla Norrköpingsungdomar som är trötta på den här utvecklingen att komma och tala om möjligheterna till en annan samhällsutveckling. Vi vill samla de krafter i Norrköping som vill åt ett annat håll, som inser att högerpolitiken är arbetarklassens fiende och att vi tillsammans har allt att vinna på att kämpa för ett mer solidariskt, förnuftigare och mänskligare samhälle. Mot den omänskliga kapitalismen ställer vi socialismen, och vi vill samla alla som kan tänka sig att kämpa för detta samhälle till diskussion och debatt.

Hos vissa av oss föds mitt uppe i allt detta en tanke om huruvida ett annat samhälle är möjligt. Ett samhälle där ingen diskrimineras, där demokratin inte bara är till för de rika och där allt förtryck har tillintetgjorts. Vi kommunister vet att ett sådant samhälle är möjligt. Vi kommunister vet att det nuvarande samhället är ruttnande och måste avskaffas. Det bästa är att vi kommunister vill dela våra idéer med resten av alla er ungdomar som funderat i samma banor.

Vi erbjuder alla ungdomar som är trötta på högerpolitiken att ta del av kommunismens vision om att annat samhälle genom att delta på en studiecirkel i vår regi.

Detta är cirkelns första möte. Det kommer många fler, som även dessa kommer annonseras ut här på facebook och på lokalt.rku.nu/norrkoping. Vi kommer under detta första tillfälle att diskutera innehållet i det kommunistiska manifestet, den text som ligger till grund för vår syn på samhället samt innehållet i RKUs principprogram, en text som förklarar vår syn på samhället och våra visioner om ett bättre samhälle på ett bra och konkret sätt.

Datum för första cirkelmötet: den 5 augusti 2013.

Tid för första cirkelmötet: Samling 18:00, räkna med att studierna börjar 18:10.

Plats: Bokhandeln Röda Stjärnan, Hörngatan 3, Norrköping.

Texterna finns här för den som vill läsa på innan mötet:
http://www.marxistarkiv.se/klassiker/marx/kommunistiska_manifestet.html
http://rku.nu/vad-vill-rku/principprogram

Det är ej obiligatoriskt att läsa innan mötena, men om ni gör det kommer ni stå på en stadigare grund.

Bokhandeln Röda Stjärnan kan vara lite svår att hitta till. Den ligger på en innergård, men en kamrat kommer mellan 17:45 och 18:10 att stå och hålla uppe dörren.

Om du är intresserad ser vi helst att du anmäler ditt intresse genom att antingen maila norrkoping@rku.nu eller skriva till oss här på facebook. Detta för att vi ska veta ungefär hur många som kommer så att vi kan se till att vi har tillräckligt med kaffe.

Denna nyhet är publicerad under Kalendarium, Nyheter and taggad , , , , , , , ..

Kommentarer inaktiverade.