Antisexistisk Demonstration i Tanto

Lördagen den 25 maj deltog RKU på en antisexistisk demonstration i tantolunden. Demonstrationen arrangerades av Rädda Barnens Ungdomsförbund. Från början var det tänkt att den skulle hållas utanför American Apparell, men då platsen var uppbokad sedan tidigare valde arrangörerna att flytta till Tanto.
Demonstrationen hölls för jämlikhet och mot sexism, där American Apparells reklam lyftes som ett särskilt grovt exempel http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16775451.ab
Mellan talen körde den feministiske reggaeartisten Tiffany Kronlöf ett par låtar.

Vi i RKU Stockholm håller med om att sexismen breder ut sig i samhället, i media och i reklam, och att detta är något som måste bekämpas. Till skillnad från liberala feminister ser vi att kapitalismen tjänar på sexism, och stärker därför patriarkala strukturer. Kvinnosynen i vårt samhälle är tydligt på väg i fel riktning.
Klasskampen och kvinnokampen är lika beroende av varandra.
För att uppnå ett jämlikt samhälle räcker det därför inte med att bekämpa de värsta uttrycken av könsförtryck. Vi menar att feminismen och klasskampen måste sammanföras till en kamp för att kasta undan det patriarkala kapitalistiska samhället.

Denna nyhet är publicerad under Demonstration, Klass mot klass, Nyheter.

Kommentarer inaktiverade.