Dags att kränka de kränkta?

Tidigare i Februari visade SVT en dokumentär om näthat. Detta öppnade upp för en debatt mot det hat som riktas mot kvinnliga feminister och socialister med hot om sexuella övergrepp och våld. Tyvärr verkar vissa vilja parasitera på den debatten. Nu kan tydligen alla typer av negativa inlägg på nätet räknas som hat och alla kan tydligen känna sig kränkta.

I måndags gick Svenskt Näringsliv till storms mot den svenska lagen. Detta eftersom det inte är kriminellt att ”förtala” företag. Vad de egentligen vill är att skapa ett förbud mot att skriva kommentarer och inlägg med negativa åsikter om bolag. Höll inte din mobil den nivå företaget påstod? Anser du att det är vidrigt att SAS tvingar facket till lönesänkningar och sedan ger sina chefer flera miljoner i bonusar? Tycker du att det är sjukt att företag flyttar industrier utomlands, eller att det är fruktansvärt att Lundin Oil utfört folkmord i Sudan? De har du all rätt att tycka så länge du inte berättar det för någon annan. Dessa företagen kan ju trots allt känna sig hotade, kränkta och framför allt få dålig PR. Det Svenskt Näringsliv vill se är ett internet med enbart positiva åsikter om företag, kanske kan detta till och med sänka reklamkostnaderna? Allt för profiten.

Ännu sjukare blir det när Polisen går ut i gårdagens Metro och säger att de känner sig ”kränkta”. Kränkta och uthängda trots att de bara gör sitt jobb. Anledningen till sin kränkthet är att de blivit kritiserade för REVA-projektet. Detta projekt går ut på att polisen utför biljettkontroller i tunnelbanan för att hitta papperslösa. För att göra det utför de en så kallad ras-profilering, dvs de kollar efter människor som ser ut som papperslösa invandrare. Detta är sjukt rasistiskt. De som ska känna sig kränkta är de som stämplas som ”illegala” av polisen trots svenskt medborgarskap eller uppehållstillstånd. Framför allt innebär detta en ökad jakt på papperslösa invandrare, asylsökande som tvingas gå under jorden för att slippa bli utvisade till krig, svält, tortyr och död.

Polisen och Kapitalisterna parasiterar på de som hotas, jagas och förtrycks. De förtjänar inte vår inte vår respekt. Näthata dem som egentligen borde näthatas! Kränk de som bör kränkas!

Den 9 mars anordnar Rädda Barnens Ungdomsförbund en demonstration mot REVA. Gå dit, så kränker vi polisen tillsammans!

Denna nyhet är publicerad under Antirasism, Klass mot klass, Nyheter.

Kommentarer inaktiverade.