Om RKU-Stockholm

RKU-Stockholm bildades 1993 och är en lokalorganisation av Revolutionär Kommunistisk Ungdom, ungdomsförbund till Kommunistiska Partiet.

RKU vill förändra samhället till det bättre. I denna kamp menar vi att kapitalismen aldrig kommer att kunna tillgodose människors behov. RKU ställer därför socialismen som alternativ.

1maj 2011

För att nå socialismen krävs det att du och alla andra lägger sig i det som sker i samhället. Socialismen måste bygga på vår egen kamp, kampen för våra rättigheter, en bra skola, bostad och arbete, kampen för en ljusare och bättre framtid.

Men socialismen blir en kraft först när den organiseras. En kommunist måste organisera sig, endast tillsammans kan vi påverka och förändra. RKU-Stockholm välkomnar alla ungdomar som har samma mål som oss att komma med i vår kamp. Vi ägnar oss bland annat åt affischering, flygbladsutdelning, bokbord, studiecirklar, Pubkvällar och andra sociala aktiviteter m.m.

”Tillsammans och endast tillsammans kan vi utgöra ett hot mot borgarklassen.
Tillsammans och endast tillsammans kan vi välta utsugarväldet över ända och bygga vårt eget samhälle. Ett samhälle som genomsyras av jämlikhet, solidaritet och frihet.
Kom med oss! Ta kampen med RKU, den revolutionära ungdomens förbund!”

Magnus Fastbom, RKU
Talare på Röd Front i Stockholm

Tillsammans med Kommunistiska Partiet i Stockholm driver vi Röda Stjärnan Stockholms bästa och billigaste politiskt inriktade bokhandel. Här finns så klart vänsterpolitiska böcker och tidningar. Här kan du snacka, fika, köpa skönlitteratur, CD-skivor och T-tröjor. Både nytt och antikvariskt.

Välkommen till Garvargatan 9 (vid Kungsholms torg) T-bana Rådhuset
Öppettider lördagar 13-16
Telefon 08 – 653 82 01
E-post: stockholm@RKU.nu
klicka för Karta från Google

Vill du veta mer om RKU och vår politik gå till www.RKU.nu

Kommentarer inaktiverade.