Slipper vi ungdomslöner nu?

Idag meddelade Svenskt näringsliv att de inte tänker ställa upp på den så kallade jobbpakten. Anledningen är att LO har ställt krav utöver själva pakten. Jobbpakten som har stöd hos både Svenskt Näringsliv, LO och Alliansen bygger på att vi ungdomar ska jobba för 75% av lönen. Detta menar de kommer göra ungdomar mer anställningsbara och minska ungdomsarbetslöheten. Kruxet är bara det att det inte är sänkta kostnader som gör att företagen anställer. Det är bara att kolla på fiaskona med sänkt arbetsgivaravgift för unga, sänkt resturangmoms etc. Kapitalister anställer när de kan öka sin vinst, inte för att vara snälla. Detta innebär att företag kommer anställa oavsett lönerna ifall de tänker bygga ut verksammheten i annat fall betyder sänkta löner enbart mer klirr i kassan för storföretagen.

Denna jobbpakt är inte något nytt. Redan i avtalsförhandlingarna 2010 föreslog IF Metall något de kallade för yrkesintroduktionsanställning. Med detta menade dem att nyanställda ungdomar under 25 år ska tjäna en fjärdedel mindre än sina kollegor. Ett förslag som kapitalisterna inte var sena att nappa på. Förra året skrev både Kommunal och Handels på liknande avtal.

Att kapitalisterna förtjust gnuggar händerna är förståeligt, de ser en möjlighet att kunna kombinera osäkra anställningar med sänkta löner. För innan anställningarna går över till 100% i lön och en fast anställning kommer de att sparka en och plocka in en annan. På sätt kommer inte arbetslöheten minska, man kommer bara se till att ha nya på arbetet hela tiden. Dessutom innebär det här i längden att lönerna kommer dumpas för alla anställda, även de som är över 25 och har en fast anställning. För varför ska kapitalisterna gå med på löneökningar när det finns 130 000 ungdomar som saknar arbete? Därför kan man tycka att det är konstigt att Svenskt näringsliv nu ratat jobbpakten. Det är inte särskilt konstigt egentligen. De kommer att få igenom detta tillslut, men utan de övriga kraven som facket ställde.

Det konstiga är att facket själva föreslår avtal som deras medlemmar kommer att förlora på, både kortsiktigt och i längden. I grunden har det att göra med den totalt dominerande tanken om samförstånd. ”Det företaget tjänar på, tjänar de anställda på.” När fackpamparna sedan har löner som snarare liknar arbetsköparnas än de anställdas så är det inte konstigt att det låter bra i deras öron. Att det då innebär att man kan bryta mot det fackliga löftet, dvs att aldrig någonsin gå med på lönesäkningar, vet kapitalisterna att de i slutändan får igenom ungdomslönerna i nästa avtalsförhandling.

Vi i RKU menar att fack och arbetsköpare måste sluta spotta på oss ungdomar. Vi är värda riktiga, trygga anställningar med riktiga löner. Men för att få det måste vi bryta samförståndet. Det vi tjänar på, det förlorar dem på. Det måste vara slut på att gå med vilka skitavtal som helst. Klass mot klass!

Denna nyhet är publicerad under Klass mot klass, Nyheter.

Kommentarer inaktiverade.